Слива очолила український рейтинг найбільш дешевих кісточкових у сезоні - 2022

За матеріалами інтернет-видань 04.08.2022 489
Слива очолила український  рейтинг найбільш дешевих кісточкових у сезоні - 2022

Найдорожчі ягоди цього сезону  - малина і лохина -  тільки за останній тиждень стали доступнішими для споживачів на 25-35%, в залежності від якості та обсягів пропонованих партій. У цей самий час представники переробних підприємств продовжували утримуватись від закупівлі великих обсягів сировини в очікуванні ще більш стрімкого зниження відпускних цін – у першу чергу, на малину – місцевими виробниками. Повідомляє "АПК-Информ: овощи и фрукты".
Зазначається, що пікового етапу у зборі врожаю українські садівники досягнуть тільки ближче до середини серпня поточного року. Тобто з урахуванням вимушеної міграції з України понад 5 млн. жінок та дітей (головних споживачів ягід) та подальшого збільшення пропозиції продукції на ринку, підтримки зростанню гуртових цін на наявні партії продукції очікувати не варто.
На думку  садівників західних областей України,  у поточному році вони отримають один з найбільших за останнє десятиріччя врожай сливи. Ця інформація вже отримала підтвердження цього тижня, коли стрімке зростання пропозиції цих фруктів на внутрішньому ринку призвело до встановлення рекордно низьких цін на сливу: у межах 10-15 грн/кг. Саме цей рівень гуртових цін дозволив сливі очолити рейтинг найбільш дешевих кісточкових фруктів в Україні у сезоні 2022 року.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ