У Дніпрі вийшла книга Дмитра Синиці про політв'язнів «Сяйво Воркути»

За матеріалами інтернет-видань 30.03.2024 465
У Дніпрі вийшла книга Дмитра Синиці про політв'язнів «Сяйво Воркути»

  Іван Дремлюга, голова Дніпровського товариства політв'язнів і репресованих, сторінка ФБ.

   Дмитро Дмитрович Синиця. Багатьом січеславцям, хто цікавиться політичними процесами, знайоме це ім'я. Добавлю лише, що пан Дмитро народився в сім'ї політичних в'язнів у далекій Воркуті. Рішенням Національної комісії з реабілітації отримав статус потерпілого від репресій. 

   Учора в обласній науковій бібліотеці ім. Кирила і Мефодія Дмитро Синиця презентував свою книгу "Сяйво Воркути". У ній, художньо обробивши спогади свого батька, політв'язня, зв'язкового УПА, детально описав страдницький шлях молодого українця, що, попри всі випробування суворим табірним режимом, зберіг свою честь і гідність, залишившись вірним ідеалам української нації. В залі, поряд з представниками старшого покоління, зокрема і членами Дніпровського товариства політичних в'язнів і репресованих, були присутні учні професійно-технічного училища, майбутні кулінари.

   Пан Дмитро настільки цікаво побудував свою розповідь, що підлітки слухали його з великим інтересом, забувши про свої гаджети і телефони. А це не так часто буває. Наш гурт "Січеславці " супроводжував презентацію книги. Було виконано "Стрілецький романс", "Повіяв вітер степовий" і на замовлення автора книги "О, соловію, чому я так співать не вмію"- пісню, яку дуже любив його батько, і який став прототипом головного героя повісті. Вітаю Дмитра Синицю з виданням дуже цікавої книги і її першою блискучою презентацією!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ