У Дніпрі викрито шахраїв, які продавали нерухомість за підробленими документами

За матеріалами інтернет-видань 29.08.2022 498

Як повідомив 29 серпня Офіс Генерального прокурора, затримано  вісьмох учасників злочинної організації, які  підозрюються за фактами шахрайського заволодіння об'єктами нерухомості та підроблення документів (ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч.ч. 1, 2 ст. 255, ст. 28, ч.ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, підозрювані з червня 2021 по серпень 2022 року реалізовували механізм заволодіння об’єктами нерухомості у м. Дніпрі. Вони оформлювали її на підставних або неіснуючих осіб за підробленими документами, які виготовлялися на орендованій квартирі. Після цього нерухомість виставляли на продаж. Грошові кошти, отримані від продажу майна, учасники групи привласнювали та розподіляли між собою. У такий спосіб вони заволоділи правом власності на три квартири померлих громадян та помешканням літньої жінки, за продаж яких отримали 3 млн. грн.
У ході обшуків правоохоронці вилучили сім автомобілів, майже 3,2 млн. грн, 22 мобільні телефони, 62 паспорти громадян України і для виїзду за кордон, комп’ютерну техніку.
Вісьмох учасників групи затримано у порядку ст. 208 КПК України, одного з учасників оголошено у розшук. Наразі всім затриманим обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
Також до суду скеровано клопотання щодо накладання арешту на майно підозрюваних з метою забезпечення його конфіскації, - йдеться у повідомленні.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ