У Дніпрі зафіксовано багріння товстолоба

Марина Бабич 09.12.2021 426

У Дніпрі  на Перемозі (гребний канал) вночі зафіксований факт багріння товстолоба. Повідомив «Фермеру Придніпров’я» президент громадської організації підводних мисливців та рибалок Дніпра Валентин Левшин.

Сторож гребного каналу сповістив представників організації про дії бракон’єрів. Спільно із представниками Департаменту аеропідтримки патрульної поліції за допомогою квадрокоптера з тепловізером було швидко визначено місце забороненого вилову риби. Два бракон’єри не встигли викинути знаряддя лову і виловлену рибу, а саме товстолобик вагою 500-600 грамів. За словами Валентина Левшина, це молодий товстолоб, який минулого року запускали до Дніпра.

«Багріння – найбільше зло для риби після електровилову. Як правило, забагрена – це покалічена риба, особливо товстолоб, судак, щука. Їх м’яка шкіра  розривається, і поранена риба спливає на поверхню води нижче за течією, де полювали «драчатники», просто стає здобиччю чайок. Зрозуміло, що якщо таким способом виловлено 5-6 рибин, то 20-30 особин покалічено. Відповідно до п. 3.15 Правил любительського і спортивного рибальства забороняється вилов водних біоресурсів за допомогою колючих знарядь лову та способом багріння» - зазначив Валентин Левшин.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ