У Дніпрі затримали ОПГ яка вимагала гроші у підприємців

За матеріалами інтернет-видань 19.11.2021 144

Правоохоронці припинили діяльність організованої злочинної групи, яка вимагала гроші у бізнесменів повідомляє сайт Нацполіції.

Нею керував організатор – 30-річний мешканець Дніпра. У групі була ієрархія та розподіл обов'язків, коли кожен відповідав за свій напрямок – підбір «кадрів» для скоєння злочинів, пошук потенційних жертв серед бізнесменів, усунення конкурентів на «ринку», скоєння психологічного тиску та злочинів, легалізація грошей та силовий блок. «Спеціалізувалася» ОЗУ на вимаганні грошей, поверненні «боргів» та залякуванні підприємців для отримання частини їхнього прибутку. 16 листопада поліція затримала чотирьох учасників групи.

Одночасно із затриманнями правоохоронці провели 26 обшуків за місцями проживання та перебування членів ОЗУ, у банку, автомобілях членів групи, офісах та на складах підприємств. Знайдено та вилучено зброю, патрони до неї, автомобілі, комп'ютери, мобільні телефони, гроші та інші предмети. Також організатору та учасникам організованої злочинної групи повідомили про підозру за статтями про вимагання, «встановлення чи поширення злочинного впливу» та «звернення за застосуванням злочинного впливу». Затриманим та решті членів ОЗУ загрожує від 3 до 12 років в'язниці. Продовжується досудове розслідування.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ