Газета Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області
Фермер Придніпров'я

У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві І. Фаріон 18-літнього В. Зінченка

За матеріалами інтернет-видань 26.07.2024 105
У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві І. Фаріон 18-літнього В. Зінченка
    Учора, 25 липня, правоохоронці затримали у Дніпрі ймовірного нападника на мовознавицю Ірину Фаріон, який стріляв у неї 19 липня. За даними «Слідства.Інфо» йдеться про 18-річного В'ячеслава Зінченка.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

18-річний В'ячеслав Зінченко родом із Дніпра, навчався у місцевій гімназії №62. «Слідству.Інфо» стало відомо, що підозрюваний займався у міській дитячо-юнацькій спортивній школі, а за місяць до вбивства Ірини Фаріон брав участь у турнірі «Пульс» у складі дніпровської команди «Юніори». 

   Минулого року Зінченко вступив на заочну форму навчання до Дніпровського державного університету внутрішніх справ й навчався за спеціальністю «Право».

18-річний В'ячеслав Зінченко

   За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, для затримання Зінченка правоохоронці безперервно працювали 139 годин. Клименко стверджує, що доказів, які вдалося зібрати, достатньо, аби висунути відповідне звинувачення. 

   «Ми прослідкували його рух, пересування,  як він переодягався, яким чином змінював ходу, маршрути пересування, щонайменше  він тричі змінював місця проживання”, — зазначив Ігор Клименко.

   За даними МВС, під час підготовки до злочину затриманий орендував у Львові щонайменше три квартири.

   «Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець — лише виконавець», — уточнюють у Міністерстві. 

   Нагадаємо, ввечері 19 липня у Львові стріляли в мовознавицю й ексдепутатку Ірину Фаріон. З вогнепальним пораненням її госпіталізували до Лікарні Святого Пантелеймона, втім поранення виявилися несумісними з життям — Фаріон померла у реанімації. Офіс Генпрокурора кваліфікував злочин як умисне вбивство. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ
Фермер придніпров'я

Новини Дніпропетровської області , надзвичайні події районів і громад ОТГ Дніпропетровщини сьогодні, головна інформація про ринок землі в Україні, сільські новини та інформація про коронавірус, останні аграрні і кримінальні повідомлення - щодня читайте на сайті обласної газети "Фермер Придніпров'я".

Сайт вітає передрук, як повний, так і частковий, за умови зазначення відкритого гіперпосилання на не нижче другого абзацу тексту з передруком або частковим передруком публікації.
Використання текстової та графічної інформації сайту можливе лише за умови активного гіперпосилання на газету "Фермер Придніпров'я"