У Дніпропетровській області зросла кількість неблагополучних пунктів

За матеріалами інтернет-видань 13.12.2023 3391
У Дніпропетровській області зросла кількість неблагополучних пунктів

У  Дніпропетровській області станом на 01.12.2023 зросла кількість неблагополучних пунктів. Про це повідомило 12 грудня 2023 року управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровщині.
У порівнянні з інформацією Держпродспоживслужби на 1.10.2023, коли неблагополучних пунктів в області нараховувалося 13, станом на початок грудня їх  вже зареєстровано 34.

Так, на території Синельниківського району виявлені трихінельоз диких свиней, Кам’янського району -  трихінельоз лисиць.
У Синельниківщині в 5 селах зафіксований сказ собак:  Підгаврилівка,  Андріївка, Манвелівка , Максимівка, Коломийці.
Сказ котів спостерігається в селах Дерезуватка,  Іванівка Межівська с/р,  Новохорошевське,  Миколаївка,  Тихе,   Тернове,  Богинівка,  Васильківка,  Межова  Синельниківського району і с. Красноіванівка Кам’янського району.
Скажені лисиці зафіксовані у м. Тернівка Павлоградського району; смт Гвардійське Новомосковського району (очисні споруди); с. Зайцеве Синельниківського району;траса Е 105 Новомосковського району; смт. Гвардійське Новомосковського району; м. Нікополь.
Сказ ВРХ також виявлений у 8 населених пунктах області. Це м. Дніпро ж/м «Ігрень»; с. Ягідне Новомосковського району; с. Хутірське Дніпровського району; с. Новопавлівка Синельниківського району; с. Маломиколаївка Синельниківського району; с. Новопавлівка-Слов’янка Синельниківського району; с. Якимівка Дніпровського району; с. Таранове Синельниківського району.
Лейкоз та лептоспіроз великої рогатої худоби спостерігається у ФГ «ЛІОН» Кам’янського району. Африканська чума свиней - у смт. Петропавлівка Синельниківського району і в с. Новомиколаївка Дніпровського району.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ