У Дніпропетровській області був завданий удар по ЗРК «PATRIOT»

За матеріалами інтернет-видань 11.10.2024 61
У Дніпропетровській області був завданий удар по ЗРК «PATRIOT»

Як повідомив Yuriy Ignat , ТВО начальника управління комунікацій Командування Повітряних Сил ЗСУ, рупор кремлівської пропаганди в Україні нардепка Мар’яна Бе на радість росіянам і на розпач українцям підтвердила удар по позиції українського ЗРК «Patriot» на Дніпропетровщині 9 жовтня 2024.

"То що ж сталося 9 жовтня? Та нічого нового, ворог лише пошкодив кілька одиниць техніки, а не знищив. Це війна, на війні отримують пораненні не лише люди, а й техніка. Мало того, цей же підрозділ «Patriot» продовжує виконувати завдання в регіоні.
Того дня ЗРК «Patriot» вів протиповітряний бій проти групи російських балістичних ракет. І частину вдалось перехопити", - зауважив Юрій Ігнат.

На його думку, Повітряні Сили не можуть щоразу виправдовуватись перед суспільством через інфовибрики Мар’яни і їй подібних. Через ці пояснення ворог отримує додаткову інформацію при плануванні наступних атак.

"Система «Patriot» є однією із найпріоритетніших цілей для ворога! Чому? Та бо лише завдяки цьому американському ЗРК ми тримаємо на певній дистанції російську авіацію. Технології на війні стрімко розвиваються, їх КАБи стали летіти далі, вони зробили висновки, коли втратили з десяток літаків під час своїх попередніх зухвалих атак. І тепер полювати за російськими «сушками» значно складніше.
Ворог змінює тактику застосування, використовує усі доступні методи ведення розвідки – від супутників і розвідувальних БпЛА до наземної агентури, противник не економить «Іскандерів», маючи інформацію про потенційне перебування «Patriot» в тому чи іншому районі", - розповів прессекретар.

Він додав, що цей комплекс стаціонарний і конструктивно не призначений для війни в динаміці.

Лише українці – воїни зенітних ракетних військ Повітряних Сил випробували і застосовують цю систему в таких умовах. Коли обстановка на полі бою швидко змінюється, коли ворог застосовує десятки систем розвідки, РЕБ та засобів повітряного нападу – ракет та ударних БпЛА різних типів.
«Patriot» треба виживати в цих умовах. Швидко змінювати позицію, ефективно маскуватися, застосовувати обмежену кількість техніки у прифронтовій зоні, і разом з тим, намагатись вполювати російський літак на великій відстані. Або ж бодай активно відпрацювати по ньому, що не дозволить йому наближатися ближче. Отакі реалії! - пояснив Юрій Ігнат.
На фото (скріншот з камери ворожого БпЛА) – бойова робота ЗРК "Patriot" по балістичних ракетах 9 жовтня 2024 року
 
 
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ