У Дніпропетровській області скасували тендери, де перевищення вартості послуг і товарів складало понад мільйон грн.

Марина Бабич 08.04.2024 583
У Дніпропетровській області скасували тендери, де перевищення вартості послуг і товарів складало понад мільйон грн.

У Божедарівській громаді Кам’янського району була оголошена закупівля вугілля на 3 млн грн. Вартість однієї тонни складала 12,5 тис грн. На аналогічних торгах цей товар пропонували вдвічі дешевше. Про це йшлося на засіданні робочої групи «Прозорість та підзвітність» в ДніпроОВА.
У ході засідання замовник спробував цю різницю у ціні виправдати відмінною якістю придбаного вугілля.
У Кам’янському провели торги вартістю у понад 2,2 млн. грн.  для ремонту 28 машин одного з медзакладів. Представники робочої групи «Прозорість та підзвітність», опираючись на пропозиції ринку, встановили, що ціни завищені.
За словами юрисконсульта медзакладу Кам’янського Михайла Григор’єва, на тендер вийшов тільки один ФОП. Ніхто інший не взяв участі, тому й склалася така ціна.
Натомість відповідачу зауважили – сам замовник на старті завищив очікувану вартість. Власне, така ж ситуація і на закупівлі послуг з обрізки дерев у місті. Тут виграло підприємство, у штаті якого один працівник.
За словами першого заступника начальника Дніпропетровської ОВА Володимира Орлова, який вів засідання, в послугах обрізки одне дерево обійшлося б Кам'янському у 4,4 тис. грн. З’ясувалося, що у Дніпрі за це платять 1,9 тис. грн.
Закупівлі скасовані задля зміни їх вартості.

 




 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ