У Дніпропетровській області зареєстрували на 25% більше випадків гострих кишкових інфекцій за попередній тиждень

За матеріалами інтернет-видань 11.07.2024 348
У Дніпропетровській області зареєстрували на 25% більше випадків гострих кишкових інфекцій за попередній тиждень

Як ми вже повідомляли, Дніпропетровський обласний ЦКПХ  здійснює щоденний моніторинг за станом інфекційної захворюваності, радіаційним фоном та якістю питної води, що подається населенню.
Згідно з даними санітарно - епідемічної ситуації на території області, всього за попередніми діагнозами по області зареєстровано 157 випадків гострих кишкових інфекцій (ГКІ). Це на 25% більше за попередній  тиждень.
Так, у смт.Чаплине Дубовиківської сільської громади Синельниківського району на гостру кишкову інфекцію захворіли 4 дитини з однієї родини. Діти перебували на стаціонарному лікуванні.
 За тиждень зареєстровано 1 випадок кашлюку у м.Павлоград.
 Фахівці зареєстрували 1 випадок підозри на гострий вірусний гепатит, що на рівні попереднього тижня.
З осередків сказу серед тварин в заклади охорони здоров’я звернулося 8 постраждалих осіб, із них 3 дитини. Всі отримують лікувально-профілактичну імунізацію.
Продовжується сезонний плановий моніторинг за циркуляцією збудників інфекційних захворювань серед людей та у довкіллі, у т.ч., холери.
За період з 28.06.2024р. по 04.07.2024р. обстежено на холеру 158 осіб з гострою кишковою інфекцією, результат негативний. В лабораторіях  ДУ «Дніпропетровський  ОЦКПХ МОЗ» за звітний тиждень  досліджено   на холеру 59 проб з об’єктів довкілля,  у тому числі 19 проб води відкритих водоймищ та 40 проб стічної води. В 2-х пробах прісної води водоймищ виділено вібріон не О1 групи, який не викликає захворювання на холеру, але може викликати захворювання на гостру кишкову інфекцію (р.Кільчень в зоні відпочинку в межах м.Підгороднє та р.Дніпро в межах КЗК «Парк культури та відпочинку «Придніпровський»).
У м. Дніпро зареєстровано випадок отруєння невідомими грибами дитини 2023 р.н. (під час прогулянки біля будинку на газоні дитина з’їла сирий гриб).

 

ДУ"Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ"

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ