У ДНІПРОВСЬКІЙ МІСЬКРАДІ РОЗКРАДАЛИ НАВІТЬ ТІ КОШТИ, ЯКІ ВИДІЛЯЛИ НА ПІАР-РЕКЛАМУВАННЯ СВОЄЇ «ПЛІДНОЇ» І «НЕВТОМНОЇ» ДІЯЛЬНОСТІ

За матеріалами інтернет-видань 09.10.2024 83

СБУ та Нацполіція викрили розкрадання 34 млн грн у Дніпровській міськраді

Посадовців Дніпра підозрюють у привласненні мільйонів гривень через тендери

Наталія Софієнко - редактор новин LIGA.net

СБУ та Нацполіція викрили розкрадання 34 млн грн у Дніпровській міськраді

Фото: СБУ

Служба безпеки України та Національна поліція виявили схему розкрадання бюджетних коштів у Дніпрі, що завдала збитків державі на суму щонайменше 34 млн грн, інформує СБУ.

За даними слідства, аферу організували троє власників місцевих рекламних агенцій спільно з посадовцями міськради.

Схема полягала в тому, що тендери на SMM-послуги, рекламу та висвітлення діяльності міської влади вигравали "свої" підприємці, які виставляли завищені ціни. Загалом із виділених 123 млн грн, закладених у бюджет на популяризацію міськради за 2021-2023 роки, злочинці вкрали майже третину, зазначають у СБУ.

Після перерахування коштів учасники схеми переводили в готівку їх і ділили між собою, а реальні послуги рекламодавців замовляли за найнижчими цінами. Під час обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів телефони, банківські картки та чорнові записи з доказами їхньої діяльності.

На цей час десятьом учасникам схеми оголосили підозру за статтями про створення злочинної організації та привласнення майна в особливо великих розмірах. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ