У Дубовиках Васильківщини стався масовий мор риби

08.10.2024 42
У Дубовиках Васильківщини стався масовий мор риби

Дно водойми, яке зазвичай приховане під товщею води, зараз оголилося і є сумним видовищем: загибла риба різних розмірів і видів лежить, щільно покриваючи мул. Запах розкладання вже відчувається значною відстані місця події.

Фото наочно демонструють масштаби трагедії, підтверджуючи серйозність ситуації.

Основною версією події є аномальна посуха, яка охопила Дніпропетровську область в останні місяці. Відсутність дощів призвела до різкого зниження рівня води у водоймі, що, у свою чергу, викликало катастрофічне зменшення вмісту кисню в воді, що залишилася.

Фото: Pexels
Сотні, якщо не тисячі загиблих риб на дні сухого водоймища були знайдені на території Дубовиків.

  У селі Дубовики Васильківського району Дніпропетровської області сталася екологічна катастрофа — масове вимирання риби у місцевій водоймі. Сотні, а можливо, і тисячі загиблих риб покривають дно практично пересохлої водойми, являючи собою шокуючу картину. Про це повідомив проректор з наукової роботи ДНУ Олег Маренков, передає "Відомо".

   Автор: Ольга Коцюба.

У разі критичного дефіциту кисню риба неспроможна дихати і гине.

    Але це лише одна з версій. Для встановлення справжніх причин масового мору риби потрібно провести комплексну експертизу. Фахівці повинні відбирати проби води та ґрунту для лабораторних аналізів, визначаючи рівень кисню, вміст токсичних речовин, а також виявляючи можливі захворювання риби.

   Саме результати експертизи дозволять дати об'єктивну оцінку події та розробити ефективні заходи щодо запобігання подібним інцидентам у майбутньому.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ