У Франції знижуються ціни на свинину

За матеріалами інтернет-видань 26.07.2021 152

 

У Франції знижується ціна на свинину

Після збереження цінової стабільності протягом першої половини червня із середнім показником 1,547 євро за кг туші, ціни на свиней у Франції почали трохи падати.

Тепер ціни на живих тварин у Франції коливаються, і така тенденція зберігатиметься надалі. З середини червня ринкова ціна свиней у Франції втратила 0,202 євро/кг. Галузь свинарства в країні увійшла в агресивну конкуренцію на європейському ринку. Зокрема іспанське м’ясо пропонується на французькому ринку за дуже низькими цінами. Більше того, переробні заводи повідомили про те, що великі роздрібні агенти відмовляються збільшувати ціни в своїх магазинах.

«За останні тижні було забито менше свиней, що є відображенням сезонного зменшення попиту у виробництві та з боку переробників. Незважаючи на закінчення карантинних обмежень в Європі та відновлення громадського харчування, внутрішній попит не є основним. Він не зможе компенсувати раптовий вихід з ринку найбільшого імпортера свинини – Китаю», – повідомляє Філіп Маллетройт, директор Genesus Inc.

 

Ціни на свинину у Франції перевищили показники минулого року лише у травні та червні (+ 13%). За перші чотири місяці року ціни знизились на 21% (січень), 18% (лютий), 14% (березень), 3% (квітень).

На деяких європейських ринках, відбувається повільне відновлення, у зв’язку з вибором місцевих жителів залишитися на відпочинок у своїй країні. Подекуди очікується, що краща погода збільшить попит свинини на грилі. Але кількість наявного на сьогодні м’яса залишається набагато вище рівня споживання. 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ