У Глеюватській громаді Криворіжжя колишній гуртожиток став новою амбулаторією

За матеріалами інтернет-видань 13.07.2023 291
  У Глеюватській громаді Криворіжжя колишній гуртожиток став новою амбулаторією

За повідомленням ДніпроОВА, у новій амбулаторії, яку переформатували з колишнього гуртожитку,  обслуговуватимуть мешканців з шести навколишніх сіл. Загалом майже 1800 людей.
За словами начальника ОВА Сергія Лисака, попри велику війну, область профінансувала реконструкцію об’єкту.  Громада чекала відкриття п’ять років.
Як зазначив місцевий сімейний лікар з 30-літнім стажем, раніше під прийом було пристосовано декілька невеличких кімнат в одному з приміщень. Тепер для кожної маніпуляції  окремий кабінет. Наявні приміщення для проведення процедур, електро- та ультразвукової терапії. Зможуть також зробити інгаляцію, виміряти тиск, перевірити серце та провести лабораторні дослідження. Для цього у медзакладі є все необхідне обладнання. Готові у новому медзакладі і місця для вузькопрофільних спеціалістів. У тому числі, стоматолога. Постійно прийом вестиме сімейний лікар. На підмогу йому медсестри та фельдшер.
Перший заступник сільського голови Глеюватської сільської ради Дмитро Гурєєв наголосив, що для молодих спеціалістів передбачене службове житло. Це три- та двокімнатні квартири. Вони розраховані на медиків і освітян.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ