У господарствах тривають роботи з догляду за посівами

За матеріалами інтернет-видань 23.05.2024 361
У господарствах тривають роботи з догляду за посівами

У господарствах ТАС Агро Південь тривають роботи з догляду за посівами. Наразі проводиться міжрядна культивація  просапних культур. Цей агротехнічний прийом покращує фізичні властивості ґрунту, споживання поживних речовин рослинами та стан їх вегетації. Крім того, міжрядна культивація розпушує верхній шар ґрунту, підвищує рівень збереження вологи та знищує бур’яни, що призводить до зменшення потреби у використанні гербіцидів.
За словами Олега Заплетнюка, генерального директора  «ТАС Агро»,  компанія зменшує площі під кукурудзою на користь ріпаку та соняшнику.

"Порівняно з минулим роком, ми скоротили кукурудзу відсотків на 30. Повністю відмовилися від її вирощування на Південному кластері. Натомість, максимально збільшили посіви ріпаку, хоча осінь була сухою і ми змогли з запланованих 12 тис. га посіяти лише 9. Але цього року ріпаку буде більше. Багато посіяли соняшника, близько 17 тис. га, та сої — 16 тис. га", - зазначив гендиректор.

На його думку, тенденція власної переробки збіжжя теж достатньо вигідна для агрокомпанії.

"Думаємо про олійноекстракційний завод і про виробництво біоетанолу.  Тому що насправді ключова проблема в Україні — це кукурудза, якої багато. Ви її не можете повністю викинути з сівозміни і, враховуючи великий вал і здорожчання логістики, варто задуматися про переробку.
В України є квота на експорт в Європу 100 тис. т біоетанолу.  Я думаю, на законодавчому рівні, якщо будуть з'являтися нові підприємства, цю квоту можна збільшити. Але сума інвестицій тільки для того, щоб вертикально інтегрувати наші олійні, має бути в районі $50 млн. На сьогодні є певна пересторога: інвестувати у великий об'єкт під час війни небезпечно", - підкреслив Олег Заплетнюк.

ТАС АГРО

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ