У Харківській області підбиті підсумки роботи агросектору минулого року

За матеріалами інтернет-видань 18.01.2024 256
У Харківській області підбиті підсумки роботи агросектору минулого року

Як повідомив на підсумковому брифінгу заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, аграрії Харківщини продовжують працювати для забезпечення продовольчої і економічної безпеки регіону. Вони зібрали минулого року 2,28 мільйона тонн врожаю. Порівняно з 2022 роком, кількість врожаю більша на 20% від очікуваних прогнозів. Водночас, 70% посівів озимих культур під врожай 2024 року виконувалися із застосуванням мінеральних добрив. Це свідчить про те, що врожайність буде вищою, ніж минулого року. Засіяно загалом озиминою 239,3 тисяч гектарів.
Євген Іванов додав, що із загального врожаю найбільше намолотили пшениці фермерські господарства -  1,27 мільйона тонн. Врожай соняшнику становив понад 1 мільйон тонн, а кукурудзи – 957,9 тисяч тонн.
На думку заступника начальника Харківської ОВА,  кількість виробленої тваринницької продукції в 2023 році повністю задовольнила потребу Харківщини, а також перекрила експорт та реалізацію в інших областях України.
Агросектор області значно постраждав від російських загарбників. Наразі залишаються замінованими понад 570 тисяч гектарів сільгоспугідь. Попередні розрахунки вказують на збитки в обласному агросекторі на більш, ніж 18 мільярдів гривень.
 

«Від початку повномасштабного вторгнення під час проведення сільськогосподарських робіт на полях області відбувся 31 випадок наїзду техніки на вибухонебезпечні предмети, постраждало 28 механізаторів, із них: госпіталізовано з пораненнями 22 особи та загинуло 4 особи. Вкотре закликаємо не проводити робіт на угіддях, що є потенційно небезпечними або замінованими», - наголосив Євген Іванов.

Крім того, фермери Харківщини продовжують звертатися до профільних комісій щодо звільнення податку, плати за землю, пошкоджене чи знищене майно. До органів місцевого самоврядування області надійшло 329 заяв, з яких 281 фермеру надано пільгу.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ