У Києві госпіталізовано 17 людей з гарячкою Західного Нілу

За матеріалами інтернет-видань 30.08.2024 94
У Києві госпіталізовано 17 людей з гарячкою Західного Нілу
За повідомленням Київської міської державної адміністрації,  КМДА, від початку літа у Свято-Михайлівську клінічну лікарню м. Києва госпіталізували 17 пацієнтів із гарячкою Західного Нілу.
В Україні вірус гарячки Західного Нілу віднесений до I групи особливо небезпечних і за міжнародними стандартами ВООЗ належить до IV групи ризику.
Департамент охорони здоров'я міста Києва зазначає, що хвороба починається гостро: з ознобу і швидкого підвищення температури тіла, що супроводжується симптомами інтоксикації.
Гарячковий період триває від 2 до 6 днів. Загалом клінічний перебіг хвороби сприятливий. У важких формах може розвиватися менінгіт або енцефаліт.
Специфічної терапії наразі не існує. Лікування симптоматичне. Тож при перших ознаках захворювання звертайтеся до лікаря та лікуйтеся під наглядом фахівця.
Щоб мінімізувати ризики гарячки Західного Нілу, встановіть удома москітні сітки, використовуйте репеленти, на прогулянку (особливо до парків і лісових зон відпочинку) одягайте речі, що максимально прикривають тіло, - йдеться у повідомленні.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ