Експортні ціни на агропродукцію

За матеріалами інтернет-видань 30.08.2024 77
Експортні ціни на агропродукцію

 КУКУРУДЗА
Спостерігається відновлення інтересу до кукурудзи в напрямку Європи. Повернення трейдерів з серпневих відпусток на фоні відсутності пропозиції зі Східної Європи створює напруження для деяких європейських імпортерів. На західному кордоні кукурудза торгувалася FCA Чоп на рівнях 170-175€ з відправкою європотягом у жовтні-грудні. У напрямку морських портів покупці готові були купувати кукурудзу на рівнях 175-180$. Пропозиція від виробників дуже обмежена, і більшість з них не готові продавати до збору врожаю.


 ПШЕНИЦЯ
Ціни на пшеницю зазнали сезонної корекції на фоні активної пропозиції в серпні. Сезонно серпень та вересень не є сприятливими для збуту пшениці. За пшеницю з білком 11% італійські покупці готові були платити 172-178€ на західному кордоні FCA Чоп. У напрямку портів ціни на пшеницю знизилися на 3-5$ за тонну порівняно з рівнями минулого тижня.

 РІПАК
Зміцнення євро та відновлення цін ріпаку на MATIF дозволили цінам у доларах піднятися до рівня 500$ у напрямку морських портів. Попит на ріпак у напрямку західного кордону на рівні 410€ FCA за олійність 40% з додатковою премією за олійність.
 СОНЯШНИК
Зростання цін на пальмову олію та обмежена пропозиція соняшнику з боку українського виробника підвищили ціни від переробників. Багато з них не мають достатнього покриття вже з вересня, що створює суттєве напруження та готовність підвищувати ціни.

 СОЯ
Ціни на сою залишилися майже без змін порівняно з минулим тижнем. Незначне зміцнення можна відзначити в напрямку Європи на сою НЕ-ГМО. У напрямку ринку Сербії можна продати сою НЕ-ГМО на рівнях 470-480€.

 

SPIKE BROKERS

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ