У Кіровоградщині площі під соняшником досягли історичного максимуму

За матеріалами інтернет-видань 07.08.2023 401
У Кіровоградщині площі під соняшником досягли історичного максимуму

Як зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОВА Валерія Фурманова, у нинішньому році аграрії розширили площі під олійними культурами, в першу чергу під соняшником. Ці площі досягли свого історичного максимуму у 633 тис. га.

"Олійні культури стають пріоритетними у аграріїв. Логістика по олійних культурах більш вигідна, оскільки тонна олійних культур має більшу вартість. Через це фермери перелаштовуються, щоб все-таки працювати не в збиток і не в нуль, а з певною прибутковістю. Це вже помітно на прикладі озимого ріпаку, його площа посіву у порівнянні з попереднім роком збільшилася на 21%. До того ж, соняшник можна реалізувати на переробні підприємства області. Їх потужність - 2,2 млн.тонн у рік, а щорічне виробництво соняшнику 1,3-1,5 млн.тонн," - зауважила  Валерія Фурманова.

За її словами, в Кіровоградщині вже зібрано  75% площ ранніх зернових і зернобобових культур.  Сільгоспвиробники отримали  валовий збір зерна обсягом 1 млн. 571,4 тис. тонн, при середній урожайності 45,3 ц/га.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ