У Китаї збирають пшеницю, в США стан озимої погіршується

За матеріалами інтернет-видань 29.05.2024 339
У Китаї збирають пшеницю, в США стан озимої погіршується

Як передає АПК-Інформ,  міністерство сільського господарства та сільських справ КНР повідомило, що наразі пшеницю в країні зібрано з 60 млн му (4 млн га). Це становить 20% від загальної прогнозованої площі, пише Reuters.
За даними видання, найближчими днями погода в більшості регіонів Китаю сприятиме збиранню та сушінню врожаю зернової.
Минулого року Китай зібрав рекордні 695,41 млн тонн зерна, що на 1,3% перевищило показник попереднього року, з яких пшениця склала 136,59 млн тонн.
У США стан посівів озимої пшениці погіршується. За результатами чергового тижневого кроп-туру експертів USDA, в США станом на 26 травня частка посівів у доброму та відмінному стані скоротилась до 48% (-1% за тиждень), однак цей показник лишається помітно кращим у порівнянні з минулорічним (34%). У задовільному стані на вказану дату знаходились 33% (стільки ж тижнем раніше та 31% минулого року) посівів зернової, у поганому та дуже поганому – 19% (18% и 35%).
Щодо перебігу сівби ярої пшениці, то до 26 травня було засіяно 88% запланованих площ проти 79% минулого року та 81% в середньому за 5 останніх років.
В той же час, темпи проведення сівби кукурудзи в США нижче за минулорічні – засіяно 83% площ проти 89% у минулому році. Разом з тим, цей показник трохи вище за середньорічний (82%).
Посівна сої також проходить трохи повільніше, ніж минулого року, – наразі засіяно 68% площ проти 78% у 2023 р. (в середньому за 5 років – 63%).

Теги: AGROСвіт

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ