У Криничанському районі Дніпропетровщини медики врятували життя володарці імпровізованої печі

За матеріалами інтернет-видань 09.11.2022 528
У Криничанському районі Дніпропетровщини медики врятували життя володарці імпровізованої печі

Зігріватися у холодну пору можна по - різному. Аби тільки вашому життю нічого не загрожувало. Вважають медики обласного центру ЕМД та МК під керівництвом Радія Шевченка. На його сторінці у ФБ вони оприлюднили повідомлення, яке повністю відповідає українській приказці: "Що голіший, то мудріший".
Мешканка Криничанського району зробила імпровізовану піч, щоб нагріти житло. Вона занесла до хати велику каструлю,  куди поклала вугілля, підпалила його і  накрила металевою плитою. Скільки тривав зігріваючий експеримент, невідомо. Лише  о 20:49 надійшов виклик до швидкої з підозрою на отруєння чадним газом.
На місце події відразу прибула бригада Криничанської підстанції  Кам’янської станції обласного центру екстреної медицини.  Фельдшер Дмитро Шелест  і водій Іван Яковенко зафіксували у 60-річної "винахідниці" запаморочення, нудоту, блювоту. У ході транспортування потерпілої  до лікарні Дмитро Шелест надавав  їй екстрену медичну допомогу.   У її крові виявилося 25% карбоксігемоглобіну, що  могло стати для жінки смертельною дозою. Але вчасна фахова допомога  дивом її врятувала. Отруєна з власної волі  чадним газом лікується у  Кам’янській ЛШМД.
Лікарі ще раз попереджають, що людська винахідливість безмежна, але небезпечна. Тому бережіть своє життя і рідних.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ