У Луганщині через провокацію рашиста при здачі в полон поранені воїни ЗСУ, провокатор з групою ліквідовані, - Юрій Бутусов

За матеріалами інтернет-видань 23.11.2022 602
Немає опису світлини.
 
      Вважаю за необхідне реагувати на заяви москви та розслідувати провокаційний напад російських військових на українських військових, які хотіли врятувати життя великої групи солдат 150-ї мотострілецької дивізії зс рф в селі Макіївка, Луганська область. Провокація завершилася зрадницьким нападом російського солдата, пораненням кількох українців та ліквідацією всіх росіян у короткій битві. Результати розслідування бачу наступним чином:
1. До високих нагород представити весь наш взвод, який знищив у чесному бою навколо цього будинку 19 російських солдат (на відео з дрона було 12, але не всі видно). І тим самим він забезпечив звільнення села.
2. Засудити дії міноборони рф, яке не пояснило своїм воїнам правила полону, що призвело до зрадницького нападу на українців, які намагалися врятувати життя російських військових. Фактично один провокатор убив всіх своїх товаришів, порушивши умови ув'язнення. Загиблі не встигли стати військовополоненими, процедуру полону підло зірвав російський солдат. Це треба показувати публічно, росіяни обманули українців, а наші воїни можуть померти, вірячи, що люди здаються, це пряме порушення процедур полонених в країнах НАТО.
3. Встановити посаду омбудсмена з прав російських військовополонених в Міністерстві оборони України, який готував відео про правила безпечного полонення, контактні телефони та пошту для переговорів про полон, пам'ятку для мобілізованих, як уникати потрапляння на фронт, інша корисна інформація про те, як треба вижити в Україні. Пам'ятка і контакти для родичів, куди звертатися у разі зникнення росіян на фронті. Українцям потрібні живі росіяни, треба поповнити обмінний фонд, нас не цікавить стріляти полонених. росіяни повинні бачити, що можливість чесного, без провокації полону надає їм гарантований обмін на росію.
     Юрій Бутусов, сторінка ФБ.
 
  ·   ·

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ