Від кількості, вартості та ваги генераторів, які ввозяться громадянами, залежить сплата митних платежів

За матеріалами інтернет-видань 23.11.2022 464

Відомо, що наразі існує  можливість фізичними і юридичними особами ввозити без сплати ПДВ та ввізного мита товари, що покращують енергозбереження. Повідомила Державна митна служба України.
Зазначається, що відповідно до частин 1, 6 статті 374 Митного кодексу України, не підлягають письмовому декларуванню товари:

  • сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі;
  • сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, що переміщуються (пересилаються) на митну територію України на адресу одного одержувача в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях, на адресу одного одержувача в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях, та у несупроводжуваному багажі.

Товари в обсягах, що перевищують зазначені норми, а також товари, що ввозяться особою, частіше одного разу протягом однієї доби, підлягають письмовому декларуванню відповідно до частин 2, 4, 7 статті 374 МКУ.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ