У Львівщині 2023 року за приріст поголів’я корів передбачено дотацію

За матеріалами інтернет-видань 06.01.2023 1840
У Львівщині 2023 року за приріст поголів’я корів передбачено дотацію

У  2023 році в межах затвердженої Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки для підтримки виробників галузі тваринництва передбачено дотацію за приріст поголів’я корів. Повідомив Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.
Підкреслюється, що це єдина область України, де обласна влада у ході війни надає фінансову допомогу виробникам галузі тваринництва.
З метою стабілізації спаду поголів’я ВРХ та розвитку галузі скотарства у суб’єктів мікро-та малого аграрного бізнесу фінансова підтримка надавалась у вигляді дотації за утримання корів усіх напрямів продуктивності в межах Комплексної програми.
Надання дотацій з обласного бюджету ефективно вплинуло на розвиток ряду агровиробництв.
Приміром, ТзОВ «Бабусин Збанок» за півтора року виробничої діяльності у галузі молочного скотарства  наростило з нуля до 96 голів ВРХ, в тому числі 29 корів. Середня продуктивність корів-первісток по стаду складає близько 7500 кг молока, оскільки первістки походять від високопродуктивних корів. Кормову базу для годівлі поголів’я господарство забезпечує на основі вирощування кормових культур на площі 96 га с/г угідь та закупівлі кормів зернової групи.

«Виробництво у тваринництві розпочали у 2021 році, придбавши у племінних господарствах області 29 голів племінних нетелів української чорно-рябої молочної породи. І вже у поточному році сформували маточне стадо корів, за утримання яких отримали дотацію в сумі 72,5 тис. грн. за програмою підтримки з обласного бюджету. Оскільки у поточному році запланували закупівлю другої партії нетелів, отримані дотаційні кошти стали часткою у сумі придбання 35 голів племінних нетелів для поповнення маточного стада», – розповів Василь Ханас, керівник господарства.

У планах пана Василя - розвинути потужності виробництва з поголів’ям до 300 корів дійного стада та виробляти щоденно 6-8 тонн молока. За його словами, у 2022 році господарство розпочало проект будівництва модульного цеху з переробки 10 тонн молока на добу та виробництва сиру власної торгової марки.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ