У Львівщині кооператив «Як Бджола» готує смачні ягідні мармуляди
– За останній рік на нас негативно вплинули збільшення собівартості, обвал цін на заморожену ягоду та, звичайно, мобілізація. Так, один із засновників кооперативу, а також двоє працівників із зброєю в руках зараз захищають Україну від окупантів. Окрім того, є негативні очікування щодо заборони експорту агропродукції до Польщі, – зазначив Тарас Баландюк.
Але, за його словами, попри всі труднощі та виклики, у кооперативу доглядають за плантаціями та готуються збирати врожай, який будуть переробляти та виготовляти продукти з доданою вартістю.
– Зараз ми виготовляємо мармуляди дев’ятьох видів: з малини, ожини, суниці садової, суниці альпійської, чорниці, обліпихи, ревеню,калини та бузини. В червні 2023 року плануємо розширити асортимент і додати нові смаки, деякі з яких будуть досить незвичні. Але це точно буде місцева галицька сировина на основі народних рецептів, – поділився планами співзасновник кооперативу «Як Бджола». – Ще весь асортимент повністю не узгоджений, але точно будемо використовувати соснові шишки та цвіт бузини.
Сировину для виготовлення мармуляд використовують як ту, що виростили власноруч, так і дикорослу.
Окрім «Галицьких мармуляд» кооператив «Як Бджола» виготовляє ще й сушені ягоди.
– Багатьом нашим клієнтам сподобався такий продукт, тому ми розглядаємо можливість продажу наступного сезону сухих сумішей ягід для чаю, – каже Тарас Баландюк. – Щодо наших планів, то поки що ми не плануємо розширювати плантації та висаджувати нові культури. Але в тестовому варіанті висадимо невелику ділянку помідорів.
"Агроньюс".
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я