У Львівщині кооператив «Як Бджола» готує смачні ягідні мармуляди

За матеріалами інтернет-видань 23.05.2023 301

314774246_5662582827170122_1356486224644969069_n

– За останній рік на нас негативно вплинули збільшення собівартості, обвал цін на заморожену ягоду та, звичайно, мобілізація. Так, один із засновників кооперативу, а також двоє працівників із зброєю в руках зараз захищають Україну від окупантів. Окрім того, є негативні очікування щодо заборони експорту агропродукції до Польщі, – зазначив Тарас Баландюк.

Але, за його словами, попри всі труднощі та виклики, у кооперативу доглядають за плантаціями та готуються збирати врожай, який будуть переробляти та виготовляти продукти з доданою вартістю.

– Зараз ми виготовляємо мармуляди дев’ятьох видів: з малини, ожини, суниці садової, суниці альпійської, чорниці, обліпихи, ревеню,калини та бузини. В червні 2023 року плануємо розширити асортимент і додати нові смаки, деякі з яких будуть досить незвичні. Але це точно буде місцева галицька сировина на основі народних рецептів, – поділився планами співзасновник кооперативу «Як Бджола». – Ще весь асортимент повністю не узгоджений, але точно будемо використовувати соснові шишки та цвіт бузини.

 

Сировину для виготовлення мармуляд використовують як ту, що виростили власноруч, так і дикорослу.

Окрім «Галицьких мармуляд» кооператив «Як Бджола» виготовляє ще й сушені ягоди.

–  Багатьом нашим клієнтам сподобався такий продукт, тому ми розглядаємо можливість продажу наступного сезону сухих сумішей ягід для чаю, – каже Тарас Баландюк. – Щодо наших планів, то поки що ми не плануємо розширювати плантації та висаджувати нові культури. Але в тестовому варіанті висадимо невелику ділянку помідорів.

 "Агроньюс".

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ