У Львівській області українські і польські аграрії поділилися інноваціями в картоплярстві

За матеріалами інтернет-видань 20.08.2023 418
 У Львівській області українські і польські аграрії поділилися інноваціями в картоплярстві

Відомо, що Львівщина є потужним виробником картоплі в Україні. Відносно великий обсяг комерційного виробництва - 26%  в Україні - та вигідне географічне розташування дозволяє  виробникам розпочинати експорт в країни ЄС одразу після зняття фітосанітарних обмежень. Про це зазначила Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА. За її словами, впродовж останніх 7 років обсяги вирощування картоплі  в комерційному виробництві Львівщини зросло у 2,5 рази. І наразі становить 115 тис. тонн.
Основним промисловим виробником картоплі у Львівській області є ТзОВ «Агро ЛВ Лімітед». Підприємство входить до компанії «Контінентал Фармерз груп». На нього припадає 51% усіх площ під картоплею, 44% валового збору, 84% потужностей картоплесховищ. Це підприємство орієнтоване на вирощування продовольчої картоплі для переробки (чіпси, крохмаль) та насіннєвої картоплі, зокрема вирощуванні елітного і репродукційного насіння картоплі високопродуктивних сортів.
Про все це йшлося на Українському Дні картоплі, де учасники не тільки  на власні очі переконалися у перспективних та високоврожайних  сортах картоплі, ознайомилися з новітньою технікою та  засобами захисту культури, а й поділилися інноваціями з європейськими картоплярами. Відбувся конструктивний діалог з польськими аграріями і обговорено  спільні з польськими партнерами проєкти щодо переробки картоплі.
 

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА

Контінентал Фармерз Груп

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ