У Маріуполі медперсонал і пацієнти обласної лікарні - в заручниках ворога

За матеріалами інтернет-видань 16.03.2022 440

У оперативному зведенні поліції Донеччини станом на 16 березня 2022 року зазначено, що за добу ворог обстріляв  13 населених пунктів. Пошкоджено щонайменше 40 житлових будинків і об’єктів інфраструктури. Внаслідок ударів російських військ є загиблі та поранені.
Під вогнем окупантів опинилися Маріуполь, Волноваха, Авдіївка, Вугледар, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Степне, Новобахмутівка, Олександропіль, Верхньоторецьке, Яцьківка.
Ворог гатив по містах і селах з авіації, реактивних систем «Град», танків. Серед цивільних об’єктів, які зруйнувала рф, - багатоповерхові та приватні оселі, дитячий юнацький центр творчості, адміністративне приміщення, зерносховище, газопровід.
Отримано інформацію, що

  • в  Маріуполі ворог тримає в заручниках лікарів і пацієнтів обласної лікарні та використовує їх, як живий щит.
  • Гуманітарний вантаж, який прямує до міста із Запоріжжя через окуповані населені пункти, досі не може потрапити до маріупольців.
  • З міста до Запоріжжя змогли виїхати мешканці на приватному транспорті.
  • Українська влада працює над евакуаційними заходами та доставкою в оточене місто гуманітарного вантажу.

За всіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ