У медіаспоживанні українців перевагу отримує Telegram

За матеріалами інтернет-видань 18.08.2023 482
У медіаспоживанні українців перевагу отримує Telegram

До такого висновку прийшла команда Громадянської мережі ОПОРА, яка  провела дослідження українського медіапростору. Воно тривало з 11 травня до 12 червня 2023 року. У ньому взяли участь 2013 повнолітніх громадян України, які на момент опитування проживали на території України, контрольованій українською владою.

Виявилося, що найпопулярнішим джерелом інформації для українців залишаються соціальні мережі.  Їх для отримання новин обирають 77,9% опитаних (минулого року цей показник був співмірним – 76,6%, а до повномасштабного вторгнення – на рівні 63%).
Найбільше соцмережами для отримання новин очікувано користується молодь (95,8%), однак за останній рік дещо зросло використання соцмереж серед сорокарічних (до 87%) та людей старших 70 років (до 36%).
Здебільшого українці обирають соцмережі через зручність та оперативність. У багатьох просто немає часу на півгодинні випуски новин чи чекання новинних вставок на радіо. Крім того, соціальні мережі пропонують більш гнучкий доступ до саме тієї інформації, що цікава конкретному користувачу.

  • Також у багатьох населених пунктах України й досі є проблеми зі звʼязком, стабільним сигналом телебачення або радіо та навіть з електрикою. У такому випадку інтернет та соцмережі все ж залишаються більш доступними та швидкими джерелами отримання інформації.

Рейтинг найпопулярніших соціальних мереж з минулого року не змінився: найбільше українці використовують Telegram (71,3%), YouTube (66,2%) та Facebook (55%). Половина респондентів споживає новини у Viber, третина – в Instagram,  25% – у TikTok, 8,3% – у Twitter.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ