У Межовій понад 60 жителів громади здали кров для бійців ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 26.04.2023 343

25 квітня до Межової завітала  бригада обласної станції переливання крові. Протягом дня таку необхідну сьогодні кров здали понад 60 донорів. Обласні фахівці розповідають, що кров буде розподілена між  медичними закладами обласного центру, де надають допомогу нашим захисникам.

     У черзі на здачу крові десятки людей: чоловіки та жінки. Серед них: наші Захисники і медики, працівники сільського господарства і освітяни, шахтарі і службовці, жителі та гості Межівської громади.

Приємно і зворушливо спілкуватись у такі дні із земляками. Вони добре знають наскільки це сьогодні важливо і яка велика потреба у крові та її компонентах, насамперед коли мова йде про врятовані життя наших Захисників. А тому, без вагань, відгукуються на запрошення.

 – Сотні жителів Межівщини стали донорами крові за останній рік , – повідомляють у Центральній лікарні. І це не перебільшення…

Серед них знову відзначаємо Почесних донорів України. Наших земляків, у яких на донорському рахунку більше 40, а у декого і понад 100 кровоздач.

   Це працівники сільського господарства: Олександр Іванович, який здає кров вже 44 роки і Леонід – донорський стаж – 24 роки. Або Сергій Васильович – справжній ветеран донорської справи, який завжди підтримує гарний настрій у черзі донорів. Сьогоднішній день – не виключення.

«Межівський меридіан» теж дуже радий бачити ветеранів донорського цеху Межівщини у доброму здоров’ї та гуморі. Вони відповідають взаємністю.

«Кілька разів на рік року ми плануємо такі виїзди, у нас є графік, який  координуємо з обласною станцією переливання крові. Вони приїжджають зі своїми матеріалами, а ми надаємо місце, помічників з медичного персоналу, запрошуємо людей» – говорить лікар-анестезіолог Межівської лікарні Олексій Григорович Дубина.

Як ми вже відзначили, серед донорів багато жінок, як наприклад, директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Межівської селищної ради Юлія Скочко, директор Центральної бібліотеки Юлія Карчмарчук,  освітяни Марина Руфф, Світлана Гриценко, Марина Даценко та ін.

Нічого не треба зайвий раз пояснювати про потребу у донорській крові нашим захисникам:

– Що тут коментувати? Це рятує життя… Ніколи не знаєш, коли така допомога може знадобитись і тобі. У країні – війна…  Тож якщо є така можливість,  то обов’язково долучаємось до такої важливої справи. – говорять самі воїни.

Медики у черговий раз пояснюють, що донором може бути повнолітня людина, яка не має протипоказань та важить понад 50 кілограмів. Брати кров та її компоненти дозволяється, якщо це не нашкодить здоров’ю донора.

   Прямим протипоказанням до донорства є група інвалідності – будь-яка група. Якщо людина приймає якісь ліки та якщо у людини за останні пів року були травми або операції. Щоб людина не хворіла на цукровий діабет чи хворобу Боткіна.

Що додати? Усі, хто прийшов сьогодні – великі молодці!

Сьогодні кожен на своєму фронті!

Ніщо не зупиняє громаду допомагати нашим захисникам, нашим мужнім воїнам

Автор Євген Травневий.

    "Межівський меридіан".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ