У Миколаївській області поширюються випадки подвійної приватизації земель

За матеріалами інтернет-видань 26.07.2022 425

Останніми роками на території Миколаївської області набули поширення випадки подвійної приватизації громадянами земель сільськогосподарського призначенням. Повідомила Миколаївська обласна прокуратура.
Йдеться про те, що окремі громадяни, отримавши в межах норм безоплатної приватизації від держави земельну ділянку площею 2 га для ведення особистого селянського господарства, повторно звертаються до держави для безоплатного отримання ще однієї ділянки, що прямо заборонено законодавством.
Так, прокурорами установлено, що у липні 2019 року, а потім у листопаді тож року, Головним управлінням Держгеокадастру в області прийнято накази, якими одній особі надано у приватну власність дві ділянки для ведення особистого селянського господарства загальною площею 4 га.
Не дивлячись на очевидні порушення законодавства України, Веселинівський районний суд відмовив у задоволенні позову Вознесенська окружна прокуратура Миколаївської області про витребування однієї з незаконно отриманих ділянок на користь держави через те, що спірну ділянку відчужено іншій особі.
Водночас, Миколаївський апеляційний суд погодився з доводами прокурора, рішення місцевого суду скасував та 21 липня 2022 року постановив рішення про витребування ділянки на користь держави.
Виходячи з норм законодавства та усталеної судової практики, кількість подальших угод щодо продажу незаконно отриманих від держави земель, не має ніякого значення для їх витребування від останнього набувача, навіть добросовісного.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ