Відкриття портів дозволить отримувати щомісяця мільярд доларів

За матеріалами інтернет-видань 26.07.2022 453

Як повідомив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков,  протягом найближчих двох днів у Стамбулі будуть розроблені внутрішні технічні документи координаційного центру. Очікується, що він розпочне роботу з 27 липня.

За його словами, діяльність координаційного центру полягає у нагляді та координації функціонування гуманітарного коридору, але не поширюється на територіальні води України. У територіальних водах України виключно українська влада має компетенції адмініструвати та забезпечувати всі процеси.
 

«Для нас принципово важливо, щоб Україна отримала валютні надходження, а саме відкриття портів дозволить отримати мінімум мільярд доларів на місяць. Також важливо, щоб наші фермери отримали фінансування вже в цьому році, щоб мати можливість зробити посівну кампанію на наступний сезон », – сказав Олександр Кубраков.

Він додав, що  для міжнародних партнерів розблокування експорту українського зерна є «виключною необхідністю», і підкреслив, що в самій угоді немає жодних обмежень за цінами та за обсягами експорту.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ