Український фермер має близько 100 доларів з ціни 350 доларів за тонну збіжжя

За матеріалами інтернет-видань 26.07.2022 649
Український фермер має близько 100 доларів  з ціни 350 доларів за тонну збіжжя

За словами Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського,  основною причиною загрози світового голоду чи можливого дефіциту продовольства в Україні може бути те, що українські фермери не матимуть грошей, а отже, мотивації для продовження посівних робіт.
 Адже наразі з ціни умовно в $ 350 за тонну збіжжя український фермер має тільки близько $ 100, решта – вартість транспортування. При цьому в ринкових умовах, до блокади портів, фермер віддавав інфраструктурі тільки 15 % від ціни агропродукції.

«Нам до цього потрібно повертатися. Якщо цього не станеться, настане ще більша проблема – в першу чергу в Україні, а потім у світі», – підкреслив Микола Сольський.

На думку  Миколи Сольського, відкриття портів – один із факторів у світі, що наразі впливає на ціну зерна. Приміром, біржа так відреагувала ще в день підписання угоди про відкриття українських чорноморських портів:  котирування на пшеницю і кукурудзу дещо знизилися. Разом з тим, для українських фермерів відпускна ціна уже збільшилася: на 20–30 % на ріпак, 10–20 % на кукурудзу, та 10 % на пшеницю.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ