У Могилівській ОТГ пройшов благодійний ярмарок на допомогу ЗСУ

Григорій Давиденко 10.04.2023 379

 

 'На зображенні може бути: 9 людей

     Вербна неділя виявилася щедрою на гарні події в Могилівській громаді. Девізом благодійного ярмарку на допомогу Збройним силам України 9 квітня стали слова «Я - ВОЛОНТЕР». Дану акцію започаткували відомі волонтери Могилева Ірина Балагура та Денис Барабаш.  

    У велелюдному ярмарку взяли участь усі освітні заклади територіальної громади, приготувавши різноманітні смаколики.  На початку дійства місцеві юні аматори сцени дали гарний концерт патріотичних пісень. Опісля відбувся аукціон, де був проданий «Унікальний лот» - розмальований дітьми тубус від ручного протитанкового гранатомета. Перемогла в аукціоні фермер Лідія Шандиба. Потім розпочався ярмарок. Смаколики вражали різноманітністю, торти, тістечка, пироги, вареники, кожен міг вибрати те, що до вподоби. І міг заплатити більше встановленої ціни, в цьому суть благодійності. Аромат домашньої випічки в поєднанні з невимушеною атмосферою подарував усім хороший настрій.

    Упродовж заходу також були і розваги для дітей. Всі бажаючі стріляли з повітряної зброї , до речі, черга була чималенька. Діти мали змогу пострибати на батуті, проїхатися з величезної повітряної гірки, посмакувати солодкою ватою і взяти участь у конкурсі малюнків на асфальті та майстер класі, все безкоштовно.

    Такі заходи, вважає заступник могилівського сільського голови Ірина Барабаш, вкрай необхідні в кожному селі:

- Благодійні ярмарки об’єднують жителів та надихають, даючи зрозуміти, що волонтерство для потреб Збройних сил України - це не лише кошти, це значно більше. Якщо ми від щирого серця робимо щось хороше, прагнемо вберегти, захистити, надати підтримку нашим рідним і усім воїнам, то вкотре доводимо, що єдність, людяність, толерантність - невід’ємні частки нашої національної сутності.

    Після ярмарку Ірина Барабаш підвела підсумки заходу, в якому взяли участь кілька сот місцевих жителів та гостей громади: «Всі разом ми зібрали на потреби Збройних сил України 76 777 грн. Найбільшу суму наторгувала Цибульківська Гімназія (на фото вгорі) - це понад 18 000 грн. Дякуємо вам за суперактивність! Кошти, отримані під час проходження акції «Я - ВОЛОНТЕР » будуть витрачені суто на потреби земляків, які боронять нашу державу на передовій.  Висловлюю щиру подяку усім учасникам заходу! І не зупиняємось, розпочинаємо підготовку до наступної акції, де будуть нові «родзинки», які всім обов’язково сподобаються!»

   Під час ярмарку був і збір на лікування воїна ЗСУ, місцевого жителя Олега Сідака, якому зібрали 23 тисячі гривень. Після важкого поранення в голову він тривалий час лікується в клініці Львова.

На зображенні може бути: 8 людей та люди стоять

  А нещодавно в Могилівській громаді рішенням сесії сільської ради вшанували світлу пам’ять полеглих на війні з московською ордою героїв-земляків. У Катеринівці вже є вулиця Валерія Глоби, в Могилеві – Михайла Логвина, Дмитра Омеляна, Сергія Лещинського, Віктора Демченка, Ігоря Левіна, у Новопідкряжі – вулиці Олексія Сухорукова та Івана Шеленговича. Відтепер і школа в Могилеві – 2, де навчався 27-річний воїн ЗСУ Михайло Логвин, випускник інституту і батько двох доньок, носитиме його славне ім’я.

На зображенні може бути: 10 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

 На фото: урочисте відкриття 1 квітня Могилівської філії-гімназії імені Михайла Логвина.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ