У Нікополі Гідрометцентр припинив гідрологічні спостереження

Новини компаній 12.06.2023 337
У Нікополі Гідрометцентр припинив гідрологічні спостереження
За інформацією Укргідроенерго, рівень води в районі Нікополя за даними Гідрометцентру станом на 20:00 11 червня становив 9,04 м. У звʼязку з втратами гідравлічного звʼязку з основною частиною водосховища, подальші спостереження на посту припинені.   Фахівці шукають спосіб продовжити вимірювання.
Рівень води в Дніпрі на позначці Херсон за добу знизився на 57 см і станом на 06:00 12 червня становить 3,62 м.
Підрив Каховської ГЕС не вплинув на режими роботи Київської ГЕС та ГАЕС, Канівської, Кременчуцької та Середньодніпровської ГЕС.
У зв’язку з різким зниженням рівня води у нижньому б’єфі Дніпровської ГЕС гідроагрегати станції працюють з обмеженням. Жодних холостих скидів води у нижній б‘єф водосховища не відбувається ще з травня.
Підтопленими залишаються 46 населених пункти - 32 на правому березі р. Дніпро та 14 населених пунктів на тимчасово окупованій території.



 

За повідомленням Херсонської ОВА, врятовано 2743 людини, з них 228 дітей і  77 маломобільних осіб.
На лівому березі ситуація залишається критичною. росіяни блокують евакуацію та відкривають вогонь у спину тих, хто намагається врятуватися.
Однак, 112 осіб вдалося евакуювати.
 



Укргідроенерго та проєктний інститут працюють над проєктом зведення перемички (перекриття) Каховського водосховища і будуть готові до початку робіт одразу після деокупації регіону.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ