У Нікопольському районі Дніпропетровщини розгорнуто 53 пункти видачі води

За матеріалами інтернет-видань 12.06.2023 296
У Нікопольському районі Дніпропетровщини розгорнуто 53 пункти видачі води

За повідомленням ДніпроОВА, через обміління Каховського водосховища Нікопольщина залишилася без централізованого водопостачання.  До району доправлено понад 10 цистерн з водою по 70 тонн кожна. Задіяли  18 пожежних машин та десь пів сотні водовозів. Частину з них безкоштовно надали аграрії. В районі організовані 53 пункти видачі води.
У Криворізький  район воду теж підвозять за графіком.

«Бутильовану для мешканців передають бізнес та міжнародні організації. Комунікацію з ними ведемо через Координаційний центр підтримки цивільного населення. Гуманітарні вантажі направляємо туди, де вони необхідні найперше», – зазначив очільник області.
 

За його словами, якість води, яку підвозять людям, постійно контролюють фахівці. Вона відповідає всім санітарним нормам та безпечна. Сергій Лисак додав, що вже стартували роботи із модернізації водоканалів і підготовка до будівництва магістрального водогону.
Наразі у районах працюють над розширенням мережі свердловин, зокрема, для лікарень. Приводять до ладу існуючі. Також опрацьовують ймовірність розміщення на територіях механічних колонок. Вже визначили 60 локацій. Вони у Покровській громаді Нікопольського району, в Глеюватській та Апостолівській – Криворізького.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ