Неблагополучні епідосередки в Дніпропетровській області

За матеріалами інтернет-видань 12.06.2023 504
Неблагополучні епідосередки в Дніпропетровській області

Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області оприлюднило неблагополучні райони Дніпропетровщини станом на 01.06.2023 року. Це -  Синельниківський район, де виявлена неблагополучна епідситуація з  трихінельозом диких свиней, і Кам'янський  район, де зареєстровано трихінельоз лисиць.


За словами медиків, трихінельоз –  поширене паразитарне захворювання. Особливе значення воно має в зв`язку з тим, що може передаватися людині, викликаючи у людей важкі наслідки, аж до летальних випадків.
Трихінельоз викликається Trichinella spiralis. Понад 100 видів ссавців можуть бути господарями трихінел. У 45% випадків передається через м'ясо свійських тварин (свинина). У 30% випадків – з м'ясом диких тварин (ведмежатина, борсук, кабан).
На думку фахівців, профілактика хвороби полягає у суворому санітарно-ветеринарному контролі всіх видів м'яса, трихінелоскопії на м'ясопереробних заводах та скотобійнях. Обов'язкова якісна та достатня термічна обробка м'яса, відмова від сирого м'яса свинини та диких тварин. Не можна згодовувати хижакам відходи із скотобоєнь, закопувати тушки звірів після зняття шкур.


Крім трихінельозу, в області зафіксований сказ собак, а саме у с. Чорненкове Синельниківського району і с. Жовте Кам’янського району.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ