У Ниві Трудовій поліція зупинила рейдерство землі ФГ «Калаур» фірмою Сергія Касьянова

Григорій Давиденко 30.05.2022 1034

До початку повномасштабної війни Нивотрудівська сільська рада подала позов до Господарського суду Дніпропетровської області, аби забрати у фермера Володимира Калаура землю, на якій він трудиться вже 31-й рік. І потім передати її ТОВ «Стронг-інвест» Сергія Касьянова. Та ТОВ, не чекаючи вердикту Феміди, атакувало фермерську землю.

- Сьогодні біля свого поля з ячменем побачив незнайомців із трактором, - повідомив «Фермеру Придніпров’я» голова ФГ «Калаур» Володимир Калаур. – Відповіли, що готуються обробляти ячмінь проти сажки і жучка, показали договір з ТОВ «Стронг-інвест». Одразу викликав поліцію, яка запротоколювала спробу рейдерства землі. Мої документи в порядку, завтра по цій справі працюватиме слідчий Апостолівського ВП № 8. Тут хоч розірвись – і війна, і за справою в суді треба слідкувати, і поле від рейдерів охороняти… 

Як не дивно, рейдерство землі у Дніпропетровщині, під час війни, навіть зростає. Це вже друга за місяць спроба ТОВ «Стронг-інвест» Сергія Касьянова заволодіти фермерськими землями Ниви Трудової. Одинадцятого травня були знищені 10 га соняшнику ПП «АВІ» Анатолія Гергеля. За цим фактом порушене провадження за ч. 1 ст. 190 ККУ «Шахрайство».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ