У Новомосковську на Літаку зафарбували зірки

За матеріалами інтернет-видань 09.05.2022 934

Цими днями молодь Новомосковська намагалася залізти на пам’ятник «Літак» і здерти червоні зірки на його хвостовому оперенні. Повідомив на своїй сторінці у FB міський голова Новомосковська Сергій Рєзнік. Він розповів, що з його вимоги на крилах літака комунальники зафарбували зірки. Як зазначив Сергій Рєзнік, пам’ятник «Літак» давно став візитівкою  міста.

"ВІн був встановлений у Новомосковську в 1985 році. Начебто на честь 295-ї авіаційної дивізії, яка у 1943 році брала участь у звільненні Новомосковська від фашистів.
Водночас реактивний фронтовий винищувач МіГ-21, макет якого встановили на постамент, жодного відношення до 295-ї авіаційної дивізії та й узагалі до Другої світової війни не мав і мати не міг. Серійне виробництво літаків такого класу почалося лише в 60-70-х роках минулого століття, а в 1985-86 роках в СРСР його припинили випускати. Та він і досі знаходиться на озброєнні кількох армій світу", - розповів очільник Новомосковської ТГ.

Сергій Рєзнік зазначив, що тиждень тому в такий же літак-пам’ятник у Дніпрі вдарила російська ракета. Можливо, з висоти БПЛА його прийняли за бойовий. Одразу в соцмережах новомосковці почали висловлювати вимоги щодо долі  Літака у Новомосковську. Одні вважають, що це історичний монумент, який ставили їх батьки. Інші пишуть про сучасних льотчиків як "Привид Києва", решта схиляються, що візитівкою Новомосковська має стати місцева культурна пам'ятка.  Приміром, Анатолій Рублевський, коментуючи пост Сергія Рєзніка, підкреслив:

"Мені сумно, що мешканці міста вважають саме військовий літак символом нашого міста. Не СОБОР, не міст через річку в парку. Вам мало війни ? Ви вважаєте, що інструмент вбивства має право бути пам'ятником? Коли ви позбудетесь совкового мислення? Наше мирне місто заслуговує на більш важливі речі".
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ