Перша партія української кукурудзи вже в Австрії

Новини компаній 09.05.2022 700

Як інформує АПК-Інформ, Компанія Rail Cargo Group, яка входить до складу ÖBB (Австрійські федеральні залізниці), 6 травня доставила до Австрії перший поїзд з кукурудзою з України. Про це 9 травня повідомив ЦТС.
Як відзначив генеральний директор ÖBB Андреас Матта,  прагнемо в майбутньому все більше позиціонувати Австрію як хаб для постачання сировини з України.

"Ми підтримуємо перевезення гуманітарної допомоги і  хочемо зробити свій внесок в економічне виживання України. Тому ми регулярно возимо зерно з України в Європу і хочемо найближчим часом розширитися в цьому напрямку", - наголосив Андреас Матта.

За його словами, в планах - забезпечити не менше двох поставок зерна з України до Австрії на місяць. У складі кожного поїзда буде 25 вагонів-хоперів, що вміщають 1400 тонн вантажу.
Згідно з повідомленням, Rail Cargo Group завжди займалася перевезеннями українського зерна. Але транспортування здійснювалося головним чином у напрямку північних регіонів Німеччини. З початком повномасштабної війни росії проти України обсяги перевезень сільськогосподарських вантажів збільшилися - у березні-квітні RCG організувала 30 зернових поїздів з України, якими було перевантажено 60 тис. тонн зерна.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ