У одному з класів школи Чернігівщини стояв танк і залишилися обстріляними шафки, тепер - триватимуть уроки

За матеріалами інтернет-видань 01.09.2023 234
У одному з класів школи Чернігівщини стояв танк і залишилися обстріляними шафки, тепер - триватимуть уроки

У Чернігівській області 70 пошкоджених ворогом шкіл. Наразі у 20-ти кілометровій зоні біля кордону з рф - 23 школи, 18 дитсадків.  9% установ не придатні до зустрічі вихованців через відсутність безпечних укриттів. Повідомив Chaus Viacheslav, начальник Чернігівської ОВА.

За його словами, освітні заклади нині вже поділені за формою навчання: очна, дистанційна, змішана. За необхідності, окремі навчальні заклади можуть переходити з однієї форми навчання на іншу.
За кошти державного, місцевих бюджетів, а також за допомогою благодійних організацій приведено у готовність укриття у 249 школах та встановлено 7 модульних укриттів. Робота триває.

Як зауважив В'ячеслав Чаус, діти Чернігівщини добре знають, що таке незламність. Бо на стіні підвалу-катівні, облаштованої в одній із  шкіл, дитячим почерком виведено: "Ще не вмерла України і слава, і воля".
На фото -  Юлія Дорошенко, начальниця відділу освіти Іванівської ТГ, показує на шкільній шафці сліди від ворожих снарядів. У цьому ж класі ще півтора роки тому стояв російський танк.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ