У Петриківки новий кулінарний бренд

Марина Бабич 06.10.2022 517

У Петриківській громаді відновлюють  рецепти пращурів. І недарма! Бо ці рецепти - запорука довгого смачного життя і впізнаваності. Так - так, саме через вміле приготування унікальних страв нас впізнають всюди. Приміром, ви десь їли запечений гарбуз зі сливами та яблуками? Гарбузових смакових варіацій можуть бути десятки, але петриківський гарбуз, він же особливий тим, що  запечений у печі за стародавнім рецептом.  Вигляд, запах, смак просто незабутні!


Приготування гарбуза по - петриківському входило до  участі у благодійному онлайн конкурсі "Гарбузовий маєток". Він організований задля збору коштів для ЗСУ Асоціацією рестораторів та готел'єрів міста Дніпра.  Серед учасників, крім Петриківської,  були Межівська, Губиниська, Магдалинівська громади.
За словами організаторів, всі  рецепти, представлені на проєкті, стануть частиною нової електронної кулінарної книги Дніпропетровської області.
У результаті конкурсу Петриківська громада і  село Шульгівка стали найкращими кулінарними гуру. Мабуть, таки пращури допомогли: і рецептом, і благословінням!


Громада висловлює щиру вдячність учасникам творення петриківської смакоти -  Любові  Слюсар,  Ользі Кравченко , Ользі Свідніцькій, Вірі Пиріг , господарям садиби - сім'ї Івану і Юлії Калініченкам  та організаторці конкурсу Олені Булах.
Тепер вирушайте  в подорож до Петриківки і за красою, і за смакотою!

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ