Український волонтерський рух слід удостоїти Нобелівської премії миру, - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 06.10.2022 443
Новини / Запорізькі волонтери привітали бійців у зоні АТО з Великоднем
      На фото: запорізькі волонтери вітають українських бійців з Великоднем.
      Тут у Ройтерс написали, що Володимира Зеленського розглядають, як фаворита на Нобелівську премію миру. Це дійсно буде дуже нечесно. Бо є героїчна армія, є волонтери, є народ, який зумів самоорганізуватися й ціною страшних жертв зупинив ворога, є тероборона... А є особа, яка розкрадала оборонний бюджет, відмовлялася сприймати повідомлення союзників про майбутнє вторгнення, оточила себе рашистськими кротами, тупо наказала відвести війська з районів майбутнього вторгнення, про шашлички на травневі за пару днів до війни розказувала... І вона в силу неперебірливості світової суспільної думки може отримати ще до тепер видатну премію.
        Подвійно сумно, бо знаю, що номінували на Нобеля ще й Український волонтерський рух, який став унікальним феноменом для цілого світу. Прецедентів, коли б Нобелівську премію миру давали армії, не було й це важко уявити, а от нагородження волонтерського руху була б і справедливою, й повчальною для світу. Ще маю надію, що комітету вистачить розуму розібратися. Хоча несправедливості там уже було чимало. Колись аж двічі відкидали, наприклад, геніального й жертовного Василя Стуса заради якихось перехідних подій і осіб. А потім його не стало, й несправедливість уже стала остаточною.
      А як ні, то що поробиш, усе колись девальвує. Чи в часи Івана-Павла ІІ міг хтось із католиків уявити, що один із його наступників стане говорити такі бздури? А місяць тому від нашого улюбленця Маска очікували чогось настільки ідіотичного? Так і з Нобелем. Від окулярів на носі ти не станеш мудрішим, а Нобель у кишені не перетворить латентного колаборанта на героя.
    А я тут про ще одне задумався: чи був колись випадок, коли нобелівському лауреату довелося опісля сидіти в тюрмі? Що ж, це може стати дуже оригінальною сатисфакцією... Ми вміємо дивувати світ.
    Тарас Чорновіл, офіційна сторінка фб.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ