У Подільському районі міста Києва привласнили комунальну землю на понад 816 млн. гривень

За матеріалами інтернет-видань 15.11.2022 825
  У Подільському районі міста Києва привласнили комунальну землю на понад 816 млн. гривень

 
Київська міська прокуратура  у судовому порядку вимагає скасувати державну реєстрацію права постійного користування земельними ділянками загальною площею 12,45 га вартістю понад  816 млн. грн. у Подільському районі міста Києва та скасувати їх державну реєстрацію в Державному земельному кадастрі.
Установлено, що без належних правових підстав та у порушення вимог земельного законодавства, а також без відповідного рішення Київської міської ради здійснено формування в Державному земельному кадастрі двох земельних ділянок на вул. Набережно-Хрещатицькій з визначенням їх категорії як землі житлової і громадської забудови.
У подальшому товариством зареєстровано право постійного користування вказаними ділянками.
Також, із загальнодоступних джерел встановлено, що на спірних ділянках планується будівництво багатофункціонального житлово-офісного комплексу, забудовниками якого виступають компанії, що пов’язані з колишнім заступником директора Департаменту містобудування та архітектури (КМДА).
Водночас, зазначені земельні ділянки знаходяться в межах прибережної захисної смуги р. Дніпро, а також розташовані в санітарно-захисній зоні навколо промислового об’єкта, в яких забороняється будівництво житлових об'єктів та об’єктів соціальної інфраструктури.
Крім того, забудова цієї території може спричинити перешкоди для будівництва мостового переходу через річку Дніпро, яке відбувається в безпосередній близькості до цих ділянок.
Наразі господарським судом м. Києва відкрито провадження за позовом Київської міської прокуратури та призначено підготовче судове засідання.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ