Викрито масштабну схему у Держпродспоживслужбі Одещини щодо фітосанітарних сертифікатів для експорту зернових

За матеріалами інтернет-видань 15.11.2022 610
Викрито масштабну схему у Держпродспоживслужбі Одещини щодо фітосанітарних сертифікатів для експорту зернових

За словами Генерального прокурора Андрія Костіна, викрито масштабну схему систематичного одержання неправомірної вигоди посадовими особами Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Одеській області. Гроші брали за безперешкодне та швидке отримання фітосанітарних сертифікатів суб’єктами господарської діяльності, які здійснюють експорт зернових культур через морські порти Одещини.
За даними слідства, посадовці служби забезпечували безперешкодну роботу для низки комерційних підприємств, які надають консультаційні та фумігаційні послуги експортерам зернових культур. Ті, в свою чергу, виступали посередниками для одержання неправомірної вигоди.
Наразі проведено обшуки за місцем роботи і проживання фігурантів кримінального провадження. Вилучено грошові кошти і документи.

«Я буду уважно слідкувати за розвитком ситуації. Якщо буде спроба ще раз повернутися до цієї схеми, вона буде викрита і зупинена. Це принципова позиція», - резюмував Генеральний прокурор.

Він додав, що дотепер залишаються випадки ручного регулювання експорту зерна з метою отримання неправомірної вигоди. Але вказані факти будуть припинені, незважаючи на те, які органи державної влади, які структури, які правоохоронні чи інші органи, дотичні до таких оборудок.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ