У Польщі обирають грушу замість яблука

За матеріалами інтернет-видань 06.11.2023 407
У Польщі обирають грушу замість яблука

На думку Емілії Левандовської (Emilia Lewandowska), менеджерки провідного польського експортера фруктів Fruit-Group, дедалі більше польських виробників яблук диверсифікуються та обирають грушу як альтернативну культуру. Передає EastFruit з посиланням на FreshPlaza.

“За наявними в нас даними, польські груші наразі вирощуються на 7500 га. За останні три роки ця площа зросла на 11%. Якщо ми заглибимося в минуле, то побачимо, що близько десяти років тому площі під грушею були набагато більшими, приблизно на 40% більше, ніж зараз. Груші досить складні у вирощуванні, і садівників не особливо заохочували продовжувати їх виробництво. Зараз ситуація змінилася. Виробництво яблук перебуває в жалюгідному стані, тому виробники розпочали диверсифікацію й обирають для цього груші. У нашій групі виробників ми помітили 30-відсоткове зростання площ, призначених для вирощування груш, за останні два роки”, - пояснила Emilia Lewandowska.

Вона додала, що з початку сезону 2023/2024 спостерігається високий попит як на груші, так і на яблука. Що стосується продукції Fruit-Group, то 95% груш йде на внутрішній ринок.

EastFruit

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ