У Полтавській області минулого року збільшилась кількість договорів на полив сільгоспкультур

За матеріалами інтернет-видань 22.03.2023 406
У Полтавській області минулого року збільшилась кількість договорів на полив сільгоспкультур

У Полтавській області на обліку 88 тисяч га меліорованих угідь, 35 насосних станцій і 11 державних міжгосподарських зрошувальних систем. У січні 2023 року в області створено перше об’єднання водокористувачів Карпівської зрошувальної системи. Наразі відбуваються консультації стосовно створення подібного об’єднання на Градизькій. Повідомила Полтавська ОВА.
Як зазначається, у 2022 році було укладено 10 договорів на надання послуг із забору води на полив сільськогосподарських культур.  Загальна площа поливу становила  6123 га -  це  на 31% більше в порівнянні з 2021 роком.
За словами заступника начальника Полтавської ОВА Олексія Бруслика, ОВА звернулась до Мінагрополітики з проханням пришвидшити процес  передачі меліоративних систем державної власності із сфери управління Держводагенства до Держрибагенства.
Наказом Держрибагенства створено робочу групу, яка визначила 29 земельних ділянок з об’єктами для передачі у Полтавській області. Після затвердження даного переліку розпорядженням Кабміну почнеться процес їх передачі.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ