У Привовчанському Дніпропетровщини відкрився відновлений за підтримки ЄІБ ліцей

За матеріалами інтернет-видань 31.05.2024 308
У Привовчанському Дніпропетровщини відкрився відновлений за підтримки ЄІБ ліцей

Майже 200 учнів із сіл Привовчанське та Малоолександрівка Дніпропетровської області відтепер матимуть кращі та безпечніші умови навчання завдяки капітально відремонтованій будівлі та облаштованому бомбосховищу.
Це вже друга школа, відкрита цьогоріч на Дніпропетровщині в межах  Надзвичайної кредитної програми для відновлення України — спільної ініціативи Європейського Союзу та Європейського Інвестиційного Банку (ЄІБ) European Investment Bank. Обсяг програми становить 200 млн євро, які спрямовуються на відновлення соціальної інфраструктури українських міст.
Ремонт ліцею у Привовчанському провели в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України у партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерство фінансів України, Дніпропетровська обласна державна адміністрація, Павлоградської районної військової адміністрації та UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.
У Дніпропетровській області програми з відновлення від ЄІБ — Надзвичайна кредитна програма для відновлення України та Програма з відновлення України — охоплюють 26 проєктів. Серед них — 10 шкіл, 12 лікарень, адміністративна будівля та 3 станції водопостачання та водовідведення. Чотири проєкти вже успішно завершено, а решта проєктів перебувають нині на різних етапах будівництва.
Окрім облаштування бомбосховища, ремонту зовнішніх та внутрішніх приміщень, у  Привовчанському ліцеї також були модернізовані системи водопостачання та водовідведення, опалення, сантехніка та освітлення.
Для створення інклюзивного середовища були встановлені пандуси, що забезпечують безбар'єрний доступ для всіх учнів, зокрема з інвалідністю.  Реконструкція ліцею в Привовчанському була профінансована кредитом ЄІБ у розмірі 630 000 євро. Ще 180 000 євро виділили з місцевого бюджету.

 

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України 

 

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ