Окупанти починають турбуватися за Кримський міст, біля нього розміщують баржі з системами для захисту

За матеріалами інтернет-видань 09.07.2022 348

Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт

Противокорабельная ракета Harpoon | Ракетная техника

Протикорабельна ракета "Harpoon", США

росія почала розміщувати системи захисту біля Керченського мосту, а екскомандувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив про доречність його знищення

Прямий діалог Залужного і Міллі - важливий чинник українського спротиву

Учораі ми вітали генерала Валерія Залужного з днем народження. Ми бачимо конкретні результати діяльності тієї команди, яка зібралася навколо генерала. Для мене першим показовим дзвоником, що ми готуємось до реальної оборони, були навчання "Заметіль-2022" - за кілька тижнів до початку російської агресії, коли всі наші оперативні командування проводили активні дії на полі бою і було видно, що йдеться про підготовку до того, аби боротися з ворогом. Саме за рахунок цієї підготовчої фази, ми потім змогли передислокувати і авіацію. Ми знали про те, яким чином чинити певні дії, аби мінімізувати втрати  - це нам зберегло і ППО. Ми бачимо, що команда, яка очолює ЗСУ, показує результати, якими дивується весь світ. Власне на опір російській армії всі закордонні аналітики відводили три доби, але п’ятий місяць ми боремось з армією, яка донедавна вважала себе другою армією світу. Ми пережили перший етап війни, коли ворог насувався на нашу країну з різних напрямків. Зараз ми виходимо на другий етап – він не є простішим – фактично ворог вдався до ексрадянської стратегії і тактики використання артилерії. Зараз ми теж сподіваємось, що і потенціал Збройних сил, і керівництва буде достатньо стійким.

Коли ми говоримо про керівний склад ЗСУ, то є такі речі, які називаються "нематеріальні бойові активи" – власне те, на чому тримаються ЗСУ і їхня стійкість. Є зазвичай 4 чинники:

  • Я довіряю товаришу, який сидить поруч в окопі;
  • Я довіряю зброї, яку маю;
  • Я довіряю командиру, який мною керує;
  • Я розумію місію, яку виконую.

Оці 4 компоненти є основою того, на чому тримається будь-яка правильна і потужна армія. Всі ці компоненти у нас є, і в ЗСУ. Важливе значення має те, що той же генерал Залужний підтримує робочі стійкі контакти з керівництвом американської армії. Він має добрі взаємини з генералом Марком Міллі, який є його надійним партнером в розумінні тих завдань, які виконують ЗСУ. Цей прямий діалог є основою того, що ми вчасно отримуємо сучасне озброєння і керівництво ЗС США розуміє завдання, які вирішує українська армія. Ці розуміння і "хімія" між Залужним і Міллі є ще одним важливим чинником того, що потенціал нашого спротиву є достатньо помітним. А та зброя, яку ми отримуємо від наших партнерів вже ефективно використовується на полі бою і таких прикладів ще більше.

Підриви складів боєприпасів гальмують російську армію

Восьмого липня були вкотре підірвані важливі тилові об’єкти, на яких зберігались боєприпаси, паливо противника. Це було в Донецьку, де був підірваний склад боєприпасів і пального на території заводу "Топаз". Також саме сьогодні були підірвані склади в Новій Каховці – там також боєприпаси і пальне. Говорили про 44 російських знищених окупанти. Це достатньо важливі і значні показники з точки зору того, що ми достатньо ефективно використовуємо нові зразки озброєння – перейшли на тактику щодо знищення баз і арсеналів в глибокому тилу. За даними Страткому ЗСУ, з 24 лютого по сьогодні йдеться про, як мінімум, 16 таких об’єктів, які були знищені і з використанням артилерії та далекобійних засобів враження, до яких ми відносимо HIMARS. Ворог починає займатися розосередженням цих складів і процес гальмується тим, що перетягувати боєприпаси доводиться майже вручну. Також це збільшує логістичне плече забезпечення російської армії, а від так воно гальмує наступальні дії, використання артилерії.

Росіяни почали турбуватися за Керченський міст

Сьогодні була цікава публікація видання Times, де екскомандувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав починає говорити про те, що росія починає турбуватися про Керченський міст, тому що він вважає, що знищення мосту за рахунок американських ракет Harpoon абсолютно логічним і необхідним кроком. Тому рашисти почали ставити біля мосту баржі з артсистемами для його захисту. Та це навряд чи допоможе їм, переконаний екскомандувач НАТО, 

Колонка Сергія Згурця.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ