У розрізі територіальних громад Львівщини - негативна динаміка у сплаті ПДФО по сільгоспвиробниках

За матеріалами інтернет-видань 07.02.2024 374
У розрізі територіальних громад Львівщини - негативна динаміка у сплаті ПДФО по сільгоспвиробниках

Як зазначає пресслужба Львівської ОВА, в Львівщині зменшилися надходження податку на доходи фізичних осіб по окремих сільськогосподарських виробниках.
Наголошено, що сільськогосподарські виробники є платниками податку на доходи фізичних осіб за найманих працівників, а також виступають податковим агентом платника податку – орендодавця щодо його доходу від надання в оренду (емфітевзис) земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю.

Фінансисти ОВА зауважили, що негативна динаміка по окремих платниках спостерігається в розрізі громад. Хоча минулого року в надходженнях цього податку зафіксований приріст на 26% у порівнянні з 2022 роком.
Так, по Городоцькій громаді зменшились надходження податку на доходи фізичних осіб від 6 сільськогосподарських виробників на загальну суму понад 4,4 млн грн.
У Миколаївській  - відповідна ситуація у 5 сільськогосподарських виробників на суму понад 1,7 млн грн.
У Великолюбінській –  понад 1,2 млн грн, Тростянецькій – понад 1 млн грн та Давидівській – понад 1 млн гривень.
Крім цього, за даними головного управління ДПС у Львівській області, окремі сільськогосподарські виробники, які орендують земельні ділянки сільськогосподарського призначення на території Новокалинівської громади, виступають податковими агентами і не сплачували податок на доходи фізичних осіб.
У результаті головам територіальних громад спільно з податковими органами рекомендовано проаналізувати причини погіршення динаміки цих надходжень та прийняти відповідні управлінські рішення.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ