У сфері земельних відносин Київщини минулого року зафіксовано у 1,6 рази більше обвинувальних актів, ніж 2022 року

За матеріалами інтернет-видань 20.01.2024 289
У сфері земельних відносин Київщини минулого року зафіксовано у 1,6 рази більше обвинувальних актів, ніж 2022 року

За процесуального керівництва органів прокуратури Київської області до суду скеровано 62 обвинувальні акти у сфері земельних правовідносин. Це у 1,6 рази більше, ніж у 2022 році, коли було зафіксовано 38 обвинувальних актів. В органах Нацполіції триває досудове розслідування у понад 100 кримінальних провадженнях цієї категорії.
Встановлено 95,3 млн грн. збитків. 18,5 млн грн з них відшкодовано. Окрім цього, заявлено позовів на  71,6 млн грн. Накладено арешт на майно на суму 79,5 млн грн.
Приміром,  предʼявлено обвинувачення державному реєстратору —  комунальному підприємству «Агенція адміністративних послуг». Підприємство ухвалило рішення про державну реєстрацію права приватної власності на земельні ділянки загальною площею 23 га, внаслідок чого державі заподіяно збитки на суму 32 млн грн.
Також за процесуального керівництва обласної прокуратури знешкоджено організовану злочинну групу у складі трьох осіб. При цьому, один з підозрюваних є діючим адвокатом. За даними слідства, злочинна група заволоділа ділянками земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення загальною площею 4,9 га, завдавши шкоди державі на загальну суму 7,3 млн грн. За результатами досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт. Справа слухається в суді.

 

Київська обласна прокуратура

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ